Spotnet en Spotweb handleiding

Spotnet downloaden en installeren

Wat is Spotnet? Na het sluiten van FTD, FTDonline, Place2home en vele andere usenet gemeenschappen is het vinden van een alternatief eenvoudig gevonden in Spotnet. Spotnet is een download programma, met één belangrijk verschil. Spotnet is volledig decentraal opgezet waardoor het niet offline kan gaan. Met Spotnet kun je direct beginnen met downloaden zonder nog weer een ander programma te hoeven installeren. Je kunt met Spotnet ook zelf bestanden toevoegen.

Handleiding installatie Spotnet

Als je Spotnet wilt installeren heb je Microsoft .NET Framework nodig. Deze kun je hier gratis downloaden. Hieronder staan een aantal afbeeldingen die in het kort uitleggen hoe het installeren van Spotnet in zijn werk gaat.

spotnet installeren instellenDownload Spotnet en voer de setup uit: Allereerst moet je Spotnet downloaden. Dat kan je hier doen. Tijdens de installatie moet je je payserver gegevens invoeren. Heb je nog geen payserver? Probeer dan Eweka een week gratis. Als je je payserver adres, gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd, kan Spotnet beginnen met het downloaden van alle headers, spots en reacties. Dat kan erg lang duren of niet. Het hangt af van je payserver.

Payserver instellen

Heb je een snelle payserver zoals Eweka? Dan krijg je vrij snel een groot overzicht met vele spots. Heb je een langzame, goedkope payserver met een slechte retentie? Dan kan het erg lang duren voordat alle spots zijn opgehaald. De uiteindelijke lijst met spots die je kan downloaden zal dan ook erg beperkt zijn. Hoe beter je payserver, des te meer je kan downloaden met Spotnet.

Spotweb is online Spotnet

Spotweb downloaden en installeren

Wat is Spotweb? Spotweb is een webvariant van Spotnet. Deze versie van SpotNet is niet aan te raden voor beginnende gebruikers. Je moet namelijk een webscript installeren op je computer. Voordat je dat kan doen, moet je een webserver installeren op je computer. De gemiddelde downloader doet er verstandig aan om gewoon gebruik te maken van Spotnet, aangezien de installatie en het configureren van Spotweb niet al te makkelijk is. Hieronder toch een korte handleiding.

Allereerst moet je een webserver op je computer installeren. Eigenlijk heb je wel meer nodig, je moet namelijk ook een database systeem installeren. Gelukkig hoeft dat niet allemaal handmatig en apart te gebeuren. Er zijn tegenwoordig verschillende alles in 1 oplossing waardoor je een webserver met een SQL database systeem, PHP en vele andere zaken kan installeren, zonder enige kennis. Het configureren is iets lastiger maar in het geval van Spotweb hoeft er niet zoveel geconfigureerd te worden. Al goed, download hier WAMP als je Windows gebruikt.

Download Spotweb

Om het webscript te installeren moet je eerst Spotweb downloaden. Dat kan hier. De meest eenvoudige methode is gebruikmaken van de tar.gz of de zip downloads. Download het bestand, pak deze uit in de map www van je webserver en start met de installatie en configuratie van Spotweb. Je moet ook hier je payserver gegevens invoeren. Indien je nog geen payserver hebt, raden wij je aan om Eweka een week gratis te proberen.

spotwebTijdens het configureren van Spotweb komt er een stap voorbij waarin je kan kiezen uit 3 opties. Je kan Spotweb publiek, met vrienden of prive delen. Als je voor publiek kiest, zet je een website op, en dan kan iedereen gebruik maken van je installatie, zoals dat ook het geval is bij de website nzbserver.com Dit is niet aan te raden, aangezien je dan een webscript host dat openlijk copyright schendt. Je kan hier erg veel problemen mee krijgen, er worden enorme boetes uitgedeeld aan mensen die een Spotweb achtig script open delen. Kies dus voor de optie privé.

Na het invoeren van alle gegevens gaat SpotWeb alle spots ophalen die je payserver kan vinden. Ook hier geldt, heb je een goede payserver? Dan krijg je enorm veel spots, waarvan de oudste 12 jaar geleden zijn gepost. Heb je een goedkope payserver die niet al de denderend is? Dan is het aantal spots veel beperkter.