Usenet nieuwsgroepen downloaden

Er zijn twee manieren om te downloaden. Via torrents en nieuwsgroepen. Usenet is een netwerk dat bestaat uit bijna 175.000 nieuwsgroepen. Veel van die groepen bestaan uit zogenaamde binaries, multimedia bestanden. Denk hierbij aan audio en video bestanden, ebooks en applicaties.

Leren downloaden met Spotnet

usenet nieuwsgroepenDe makkelijkste manier om te downloaden uit usenet nieuwsgroepen is met het programma spotnet. Na het installeren van het usenet download programma, kan je zoeken naar iets dat je wilt downloaden. Je klikt dan op een pijl en spotnet begin dan met downloaden. De installatie van spotnet is het enige nadeel. Vaak duurt het wel 10 uur of meer voordat het programma klaar is voor gebruik. Spotnet haalt de eerste keer alle headers op, daarom duurt het de eerste keer erg lang. Afgezien van spotnet heb je een speciaal soort server nodig om te kunnen downloaden met spotnet, een nieuwsserver.

Spotnet server

Om te kunnen downloaden met spotnet heb je een nieuwsserver nodig. Vroeger boden internet providers een goede nieuwsserver aan. Maar tegenwoordig is er geen enkele provider die dat doet. Je moet dus bij een speciale usenet provider zijn, die nieuwsservers aanbiedt. Helaas bieden nieuwsserver providers geen gratis nieuwsserver aan. Het zijn bedrijven, ze moeten er iets aan verdienen. Een betaalde nieuwsserver noemt men een payserver. De kosten voor payservers variƫren nogal, ergens tussen de 2 en 30 euro per maand. Voor 7 euro heb je een fantastische payserver, waarmee je eindeloos kan downloaden met spotnet.

Gratis usenet provider aanbiedingen

Betalen is echter niet noodzakelijk! Je kan ook een gratis payserver proberen. Veel usenet providers zoeken op allerhande manieren naar nieuwe klanten. Dat doen ze ook door een payserver trial aan te bieden. Mensen die niet bekend zijn met de kwaliteit van een payserver kunnen er een proberen. Bij Eweka, een grote Nederlandse usenet provider, kan je een week lang van alles downloaden zonder verdere verplichtingen.

Veiligheid en privacy

Downloaden met een goede payserver is erg veilig. Een payserver beschikt in bijna alle gevallen over SSL, waardoor niemand kan zien wanneer je wat download. Sommige mensen vinden SSL niet genoeg bescherming bieden en willen ook een VPN. Met een VPN kan je helemaal anoniem het internet op. Eigenlijk is een VPN voor usenet niet echt noodzakelijk. Maar, wie torrents download, moet echt een VPN hebben om zijn download privacy te waarborgen.

Bekijk hieronder een video, om te zien hoe downloaden met Spotnet werkt.